Велика опсада Малте 1565.

Акција!

771,00 рсд 616,80 рсд

Формат: 145×210 мм
Бр. стр.: 212
Повез: броширано
Писмо: ћирилица

Аутор: Ернл Бредфорд
Категорија:

Опис

Сулејман Величанствени, најмоћнији владар на свету, одлучио је да освоји Европу. На путу му стоји само сићушно острво у Средоземном мору, Малта, где су настањени витезови јовановци, елитни ратници Светог римског царства. Спрема се судар цивилизација какав није виђен још од најезде Персијанаца на Грчку.
Решен д а освоји Малту и из њене луке пође у освајање Европе, Сулејман шаље ратне бродове и моћну војску. Неколико хиљада бранилаца у тврђави Светог Елма бориће се до последњег, под страховито тешким околностима. Кад су коначно освојили тврђаву, Турци никоме нису поштедели живот и изнаказили су тела мртвих бранилаца. Велики мајстор јовановаца, витез Ла Валет, узвратио је поскидавши главе Турцима које је држао у заробљеништву, a потом је употребио њихове главе као ђулад којом је гађао непријатеља. Тек тад почиње истинска битка за Малту. Mилост нико није тражио; милост никоме није удељена.
Опсада Малте нијe само узбудљива прича о храбрости, свирепости и издржљивости, него и сага о две моћне цивилизације сукобљене око превласти над читавим знаним светом.


Израда веб сајта: ATEC Technologies
Scroll