Шантарам

Акција!

1.980,00 рсд 1.584,00 рсд

ISBN: 978-86-7662-128-6
Формат: 150×220 мм
Бр. стр.: 754
Повез: тврд
Писмо: ћирилица

Аутор: Грегори Дејвид Робертс
Категорија:

Опис

„Било ми је потребно дуго времена и да прођем већи део света да бих научио оно што сада знам о љубави, судбини и изборима које чинимо. Али суштина свега тога синула ми је за трен ока – и то док сам био окован за зид и мучен“
Тако почиње епски и опчињавајући Робертсов први роман смештен у подземље савременог Бомбаја. Шантарам је прича коју говори Лин, затвореник са лажним пасошем, који је побегао из затвора са најстрожим обезбеђењем у Аустралији и запутио се ка вреви улица града у којем може да се изгуби и нестана.
Праћен водичем и верним пријатељем, Прабакером, он улази у Бомбајско скривено друштво просјака и гангстера, проститутки и светаца, војника и глумаца, Индијаца и изгнаника из других земаља, који у том невероватном месту траже оно што нигде другде не могу да нађу.
Као прогоњен човек, без породице, дома или идентитета, Лин трага за љубављу и значењем док води клинику у једној од најсиромашнијих градских четврти, служећи као шегрт који учи мрачне вештине бомбајске мафије. Трагање га води у рат, мучење у затвору, убиство и низ загонетних и крвавих издаја. Кључ за одгонетање сплетки и загонетки у рукама је Кадер Кана, мафијашког вође, злочиначког философа-свеца, Линовог ментора у подземљу Златног града, и Карле, опасне и прелепе, чија страственост буја из тајни које је муче, али јој истовремено дају стравичну моћ.
Запаљене страћаре и хотели са пет звездица, романтична љубав и затворске муке, злочиначки ратови и боливудски филмови, духовни гуруи и муџахидски герилци – овај велики роман унутар својих страница садржи читав свет људског искустава, а срце му је испуњено страственом љубављу ка Индији. Заснован на животу свог аутора, у сваком случају ово је првенац изванредног гласа савремене књижевности.


Израда веб сајта: ATEC Technologies
Scroll