Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja sanjaju_li_androidi.png
  • kupovina prodaja zavist.png
  • kupovina prodaja paklena_pomoradnza.png

Примјери чојства и јунаштва

web shop Примјери чојства и јунаштва 1
web prodaja Примјери чојства и јунаштва 1


Формат: B6, 125x170
Бр. стр.: 122
Писмо: Ћирилица349.80 262.35 РСД

Шифра артикла:
94


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Марко Миљанов

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Марко Миљанов, српски писац из Црне Горе, јединствен је по томе што је научио да пише тек у шестој деценији живота, али га то није спречило да се у историју српске књижевности упише јединственим делом Примјери чојства и јунаштва. Родио се 1833. а умро 1901. године.

Како умијем тако кликујем
Драги брате Србине, да си имâ прилике и да си гледâ јунаке, које сам ја гледâ, неби ти дало срце мира доклен се не би озвâ јунацима који весело мру за своје и свија нас право. Мене се ова заслуга сјајна чини, више но великија господство, с којим’оте свијету да угоде, па баш и од калуђера у Свету Гору, који у самоћу носи гвоздени ланац на голо тијело и угађа Богу. Ја не желим зло калуђеру, ни дâ Бог, но ми се чини да је мили’ Богу који на муке мре за његову правду, но да носи ланац. У кратко, за мене је најстрашнији светац, који мре за општу и за божу равду, а то ми се чини грехота и штета да се заборави.
 
Али, расуди, брате, је ли право да се заборави свети рад прави’ јунака, а цвијеће и роса, поточић, љепота женска, пјесма славуја у луг, ма’овина, магла и ваздух – ништа се не заборави. И у пакао је допрло перо, и памет вјешта ствара романе и чеса није... Пише се о главарима и заповједницима, но Вуле Нешков и Раде Мучин, с достином, није био главар, ни цвијеће, ни славуј! Пјевај, о брате, о томе слободно! О, брате, да знаш Вула и Рада, с дружином, што су чињели, описâ и’ би прије другога. Но, колико више, да и’ не натруниш поштење, као што је многима натруњено, а то кад му придаш, те од мале славе учиниш велику. Ако си Србин, знади да је штета и придавање а не корис’. Ако би други чоек ови рад примио, којему није народ на муку, и он нека се чува од придјевака, да не увриједи поштење. Не знам друго, но што ми се чини оно пишем, а како умијем, тако кликујем.
Војвода Марко Миљанов
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

Религија Његошева Алгоритам

Владика Николај Велимировић

Алгоритам

572,00
429,00
РСД
Свлачење висине Алгоритам

Јован Мирић

Алгоритам

331,00
248,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies