Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

1453 пад Цариграда

web shop 1453 пад Цариграда 1
web prodaja 1453 пад Цариграда 1


ISBN: 978-86-7662-091-3
Формат: 145x210 мм
Бр. стр.: 291
Повез: броширано
Писмо: ћирилица
preporučujemo ovaj proizvod
826.00 620.00 РСД

Шифра артикла:
55


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Стивен Рансиман

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Почев од отоманског похода на Европу крајем XIV века, Рансиман нам, историјски прецизно и истовремено дирљиво, приповеда о очајничким покушајима последњих византијских царева да добију помоћ од све равнодушнијег Запада, о унутрашњим трвењима хришћанских краљевина на Балкану – како латинских, тако и православних – која су омогућила отоманским султанима да освајају једну по једну територију, достижући врхунац опкољавањем и освајањем Константинопоља, као и о приликама у Граду градова непосредно пред освајање које су биле само сенка негдашње славе. По Рансимановом мишљењу, Отомани су Константинопољу и освојеним територијама удахнули свеж ваздух и дали им нову животну снагу. Град је обновљен, а Грци су опстајали како су најбоље знали и умели, до раног двадесетог века. Рансиман сматра и да је мање зло што су град освојили Турци него да је допао под власт Латина, с обзиром да је Грцима и Словенима било допуштено да задрже своју православну веру и културу, што би им папски Запад силом онемогућио. Приповедачки стил, прецизност и надасве историјска анализа учинили су ово Рансиманово дело класичним.
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

proizvod koji preporucujemo
Јунаци Солунског фронта Алгоритам

Александар Стевановић

Алгоритам

1.210,00
907,50
РСД
Јесен средњег века Алгоритам

Јохан Хојзинга

Алгоритам

1.210,00
907,50
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies