Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Велико издајство - Цариград 1204.

web shop Велико издајство - Цариград 1204. 1
web prodaja Велико издајство - Цариград 1204. 1


Формат: 145x210 мм
Бр. стр.: 232
Повез: броширано
Писмо: ћирилица771.00 578.00 РСД

Шифра артикла:
54


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Ернл Бредфорд

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Последице пада Цариграда 1204. године, када га је заузела војска Четвртог крсташког похода, осећају се све до данас. Комадање Источног римског царства између Венецијанаца и крсташа не само да је отворило Турцима пут у Европу него је довело и до каснијег „балканског питања “ и, коначно, створило повољну климу за данашњу поделу између источне и западне Европе. Девет стотина година овај велики хришћански град, који је владао трговачким путевима између Азије, Русије и Европе, стајао је са својом војском, својим компликованим системом уговора и споразума и врхунском применом префињене дипломатије заобилажења и избегавања као кула стражара на прагу цивилизације. Разарање Цариграда и черечење његовог царства застрашујући је пример последица које могу проистећи из глупости, зависти и грамзивости, политичког опортунизма и ускогрудог патриотизма. Грчки историчар из тог доба Никита Хонијат записао је о крсташима: „Ни живе ни мртве нису поштедели. Бога су вређали, његове слуге срамотили, починили су сваки грех који је икад постојао.“ Историјска иронија исхода Четвртог крсташког похода лежи у чињеници да су крсташи који су се запутили да освоје Египат, и у даљем свом напредовању ослободе Свету земљу, заправо олакшали исламу освајање источне Европе и постигли да раскол између православне и католичке цркве остане трајан вековима.
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

proizvod koji preporucujemo
Јунаци Солунског фронта Алгоритам

Александар Стевановић

Алгоритам

1.210,00
907,50
РСД
Босна и Херцеговина Алгоритам

Владимир Ћоровић

Алгоритам

990,00
742,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies