Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Мехмед освајач и његово доба

web shop Мехмед освајач и његово доба 1
web prodaja Мехмед освајач и његово доба 1


ISBN: 978-86-7662-095-1
Формат: 160x240 мм
Бр. стр.: 502
Повез: тврд повез
Писмо: ћирилица2038.00 1528.00 РСД

Шифра артикла:
51


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Франц Бабингер

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Ова књига представља незаобилазно дело у изучавању експанзије Османске царевине у касном средњем веку, приказује успон султана Мехмеда ИИ Освајача, његову владавину и конфликте са хришћанским светом и европским силама, а широко залази и у нашу националну историју. Када је ступио на престо, било му је деветнаест година. За време своје тридесетогодишње владавине (1451–1481) Мехмед ИИ у бројним војним походима знатно је проширио Османско царство, које је у том периоду постало европска веле­сила. Али Мехмед Освајач није био само успешни војсковођа који је освајањем Цариграда, оствареним сном још из најраније младости, изазвао запрепашћење Запада; њега занимају и друге ствари: зналац је више јези­ка (грчког, латинског, арапског, персијског и хебрејског), био је опчињен личношћу Александра Великог, интересовао се за античке јуначке ликове. Његови учитељи (превасходно италијански) указивали су му на светле узоре класичног света књижевности и науке, у његовој библиотеци налазила су се и историјска, географска, војнонаучна дела. На турском двору боравили су повремено италијански уметници, пре свега сликари. Освојени град доживљава нови процват уз верску толеранцију. У години смрти султана Мехмеда Освајача 1481, град је богат, број становника досељавањем четвороструко увећан, те је то мултикултурна и мултиконфесионална метропола, с раскошним палатама и џамијама које предста­вљају праве архитектонске драгуље. Читаоцу ће посебно бити интересантни детаљни описи историјских збивања, предочени финим приповедачким стилом, када Србија постаје поново поприште сукоба између Угара и Турака. Неуспело освајање и покушај преотимања Београда од Јанка Хуњадија 1456. године, завршило се поразом и повлачењем Мехмеда Освајача. Европа је могла да одахне – продор Турака за сада био је задржан.
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

proizvod koji preporucujemo
Јунаци Солунског фронта Алгоритам

Александар Стевановић

Алгоритам

1.210,00
907,50
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies