Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja sanjaju_li_androidi.png
  • kupovina prodaja zavist.png
  • kupovina prodaja paklena_pomoradnza.png

Мехмед освајач и његово доба

web shop Мехмед освајач и његово доба 1
web prodaja Мехмед освајач и његово доба 1


ISBN: 978-86-7662-095-1
Формат: 160x240 мм
Бр. стр.: 502
Повез: тврд повез
Писмо: ћирилица2038.00 1528.00 РСД

Шифра артикла:
51


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Франц Бабингер

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Ова књига представља незаобилазно дело у изучавању експанзије Османске царевине у касном средњем веку, приказује успон султана Мехмеда ИИ Освајача, његову владавину и конфликте са хришћанским светом и европским силама, а широко залази и у нашу националну историју. Када је ступио на престо, било му је деветнаест година. За време своје тридесетогодишње владавине (1451–1481) Мехмед ИИ у бројним војним походима знатно је проширио Османско царство, које је у том периоду постало европска веле­сила. Али Мехмед Освајач није био само успешни војсковођа који је освајањем Цариграда, оствареним сном још из најраније младости, изазвао запрепашћење Запада; њега занимају и друге ствари: зналац је више јези­ка (грчког, латинског, арапског, персијског и хебрејског), био је опчињен личношћу Александра Великог, интересовао се за античке јуначке ликове. Његови учитељи (превасходно италијански) указивали су му на светле узоре класичног света књижевности и науке, у његовој библиотеци налазила су се и историјска, географска, војнонаучна дела. На турском двору боравили су повремено италијански уметници, пре свега сликари. Освојени град доживљава нови процват уз верску толеранцију. У години смрти султана Мехмеда Освајача 1481, град је богат, број становника досељавањем четвороструко увећан, те је то мултикултурна и мултиконфесионална метропола, с раскошним палатама и џамијама које предста­вљају праве архитектонске драгуље. Читаоцу ће посебно бити интересантни детаљни описи историјских збивања, предочени финим приповедачким стилом, када Србија постаје поново поприште сукоба између Угара и Турака. Неуспело освајање и покушај преотимања Београда од Јанка Хуњадија 1456. године, завршило се поразом и повлачењем Мехмеда Освајача. Европа је могла да одахне – продор Турака за сада био је задржан.
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕprodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies