Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Кира Естер

web shop Кира Естер 1
web prodaja Кира Естер 1


Формат: 145x210 мм
Бр. стр.: 285
Повез: броширано
Писмо: латиница716.00 537.00 РСД

Шифра артикла:
5


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Солмаз Камуран

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Својим романом Кира Естер, позната турска ауторка Солмаз Камуран враћа нас на крај 15. и почетак 16. века, у Европу узбуркану природним катастрофама и крвавим ратовима и побунама. Кроз епске приче од којих је роман састављен, ауторка открива углавном непознату историју Сефардских Јевреја, народа који је мирно живео у Шпанији, све до пред крај 15. века, када почињу прогони. Гоњени инквизицијом, убијани од стране друмских разбојника и нестајали у земљотресима и пожарима, свој кобни пут, припадници овог народа углавном завршавају  у Турској.
Кира Естер, жена чије име роман носи, потомак је моћне јеврејске породице Де Толедо, из истоименог шпанског града. Необично име она носи са разлогом  – била је жена посебне природе и изузетне лепоте. Део имена уствари је надимак – Кира –  грчка реч која значи ''трешња'', и симбол је изузетне лепоте, посебно усана, црвених као трешња. Име Естер добила је по својој баки, која је заједно са другим члановима породице настрадала на путу од Толеда до Истанбула. Преживљава једино Рејчел де Толедо, Кирина мајка која наизглед у миру проводи живот. Има своје тајне, које ће трагиком одредити Естерин живот, па ће тако ћерка платити цену ''мира'' своје мајке, која је успела да сакрије ванбрачног сина из ране младости. За Рејчел, цена је страшна Естерина мржња, коју ће заувек носити према мајци, од тренутка када спречи да се животни путеви њене деце укрсте у греху, који је само њој јасан.

Читајући дело, пратимо необичан живот Кире Естер, прелепе и амбициозне жене, која не показује емоције, осим када је посао и новац у питању, али у чијој души ври од снаге и осећања. Тако упознајемо Истамбул 16. века-синоним за рај на Земљи, за живот достојан само султана, ''Алаховог сина'', коме је сва овоземаљска власт припадала, и над војском и народом, а посебно над животима хиљада људи који су радили за њега. Следећи јунакињу, чије су најбоље пријатељице биле две најмоћније султаније у историји Отоманске империје, одшкринуће се пред нама врата сараја, харема, свега што је чинило сјајни царски двор, који ће за њу бити судбоносан.
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

Крв и руже Алгоритам

Хелен Кастор

Алгоритам

826,00
620,00
РСД
Конкубина Алгоритам

Гул Ирепоглу

Алгоритам

496,00
372,00
РСД
Сара и Аврам Алгоритам

Орсон Скот Кард

Алгоритам

716,00
537,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies