Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Војвода Бабунски

web shop Војвода Бабунски 1
web prodaja Војвода Бабунски 1


Број страна: 230
ИСБН: 978-86-7662-173-6
Писмо: ћирилица
Повез: тврд повез
Формат: Б5
preporučujemo ovaj proizvod
1210.00 907.50 РСД

Шифра артикла:
118


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Александар Стевановић

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Књига о војводи Бабунском прича је о последњем великом јунаку Старе Србије. Јован Стојковић, војвода Бабунски, био је један од највећих српских јунака мрачног и крвавог 20. века. Још од кобне 1941. године непрекидно је гуран у заборав, тако да се о њему у Србији данас врло мало зна, осим чињенице да је постојао. Ова књига је покушај да се што детаљније и веродостојније осветли његов живот, који је углавном протекао у крвавој борби за ослобођење и уједињење српског народа.
Војвода Бабунски је био изузетан ратник, какав се ретко среће у нашој историји. Пушку је носио од 1905, када се храбро супротставио неупоредиво јачој и бројнијој бугарској терористичкој организацији, коју је са својим саборцима за свега две године до ногу потукао и понизио. На територијама на којима се кретао заштитио је српски народ и од турске власти и од обесних Арнаута. У ратовима 1912-1918. увек је био у првим редовима, од битке на Куманову 1912. па све до пробоја Солунског фронта 1918. Све до своје смрти 1920. године неуморно је прогонио и уништавао непријатеље Србије. Највиша српска и страна војна одликовања најбоље говоре о његовим ратничким врлинама.
Грађа о војводи Бабунском изузетно је оскудна. Доста тога је изгубљено и уништено, а до преостале, сачуване грађе је јако тешко доћи. Уз велику Божију помоћ у овој књизи је сакупљено довољно тога да се детаљно изложи његов живот и рад. Уз документа из Архива Србије и Војног архива у писању ове књиге драгоцена су била сећања самог војводе Бабунског и његових сабораца, нарочито војводе Василија Трбића, чувеног четника Драгише Стојадиновића и учитеља Захарије Ђорића.
Надамо се да ће ова књига допринети оживљавању лика војводе Бабунског у српској националној свести.
Својим јуначким делима заслужио је да га се сећамо.


МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

Босна и Херцеговина Алгоритам

Владимир Ћоровић

Алгоритам

990,00
742,00
РСД
proizvod koji preporucujemo
1453 пад Цариграда Алгоритам

Стивен Рансиман

Алгоритам

826,00
620,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies