Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Војвода Бабунски

web shop Војвода Бабунски 1
web prodaja Војвода Бабунски 1


Број страна: 230
ИСБН: 978-86-7662-173-6
Писмо: ћирилица
Повез: тврд повез
Формат: Б5
preporučujemo ovaj proizvod
1210.00 907.50 РСД

Шифра артикла:
118


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Александар Стевановић

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Књига о војводи Бабунском прича је о последњем великом јунаку Старе Србије. Јован Стојковић, војвода Бабунски, био је један од највећих српских јунака мрачног и крвавог 20. века. Још од кобне 1941. године непрекидно је гуран у заборав, тако да се о њему у Србији данас врло мало зна, осим чињенице да је постојао. Ова књига је покушај да се што детаљније и веродостојније осветли његов живот, који је углавном протекао у крвавој борби за ослобођење и уједињење српског народа.
Војвода Бабунски је био изузетан ратник, какав се ретко среће у нашој историји. Пушку је носио од 1905, када се храбро супротставио неупоредиво јачој и бројнијој бугарској терористичкој организацији, коју је са својим саборцима за свега две године до ногу потукао и понизио. На територијама на којима се кретао заштитио је српски народ и од турске власти и од обесних Арнаута. У ратовима 1912-1918. увек је био у првим редовима, од битке на Куманову 1912. па све до пробоја Солунског фронта 1918. Све до своје смрти 1920. године неуморно је прогонио и уништавао непријатеље Србије. Највиша српска и страна војна одликовања најбоље говоре о његовим ратничким врлинама.
Грађа о војводи Бабунском изузетно је оскудна. Доста тога је изгубљено и уништено, а до преостале, сачуване грађе је јако тешко доћи. Уз велику Божију помоћ у овој књизи је сакупљено довољно тога да се детаљно изложи његов живот и рад. Уз документа из Архива Србије и Војног архива у писању ове књиге драгоцена су била сећања самог војводе Бабунског и његових сабораца, нарочито војводе Василија Трбића, чувеног четника Драгише Стојадиновића и учитеља Захарије Ђорића.
Надамо се да ће ова књига допринети оживљавању лика војводе Бабунског у српској националној свести.
Својим јуначким делима заслужио је да га се сећамо.


МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

proizvod koji preporucujemo
1453 пад Цариграда Алгоритам

Стивен Рансиман

Алгоритам

826,00
620,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies