Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Похвала лудости

web shop Похвала лудости 1
web prodaja Похвала лудости 1


Број страна: 206
ИСБН: 978-86-7662-174-3
Писмо: ћирилица
Повез: тврд693.00 519.75 РСД

Шифра артикла:
114


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Еразмо Ротердамски

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Еразмо Ротердамски је живео у време великих умова попут Коперника, Леонарда, Микеланђела, на самом прагу новог доба, на прелазу из 15. у 16. век.
Његово најважније дело Похвала лудости, написано је 1509. године за само осам дана. Штампано је 1511. године у Паризу, на латинском језику, уз помоћ његовог пријатеља Томаса Мора. Инспирисано људском природом, ово дело је сведочанство о времену у коме страдају све људске вредности. Оно што га чини фасцинатним и ванвременским је врхунска иронија и сарказам, који, успут речено, сваког поштеног циника просто задужују да прочита ово дело. Писано је у форми говора, у првом лицу, а говори Лудост, као једина меродавна у полуделом свету. Ова форма дела га је , вероватно, спасила ломаче.
Лудост се обраћа својим Архилудацима (назив за њене вернике). На почетку представља своје верне слуге без којих не би владала светом, а то су: Самољубивост, Ласка, Заборавност, Лењост, Наслада, Локомисленост, Разузданост, Гозба , Тврди сан. Лудост исмева читаву плејаду улога које људи играју стварајући поредак у коме и данас живимо: мудраце, племиће, прост свет, научнике, уметнике, философе, коцкаре, празноверје . Но, то није исмевање ради пуког исмевања. То је право стање ствари које је овај врхунски хуманиста речима насликао. Најоштрији је када је причао о папама, кардиналима, монасима - целокупновм свештенству. Треба нагласити да Еразмо није атеист. У њима види оличење лицемерја, које практикује све сем Христове поруке љубави, милосрђа и скромности. Међу највеће Архилудаке сврстава поборнике рата.


МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

Похвала лудости Алгоритам

Еразмо Ротердамски

Алгоритам

693,00
519,75
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies