Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

О педесетогодишњици Гусала

web shop О педесетогодишњици Гусала 1
web prodaja О педесетогодишњици Гусала 1


Број страна: 320
ИСБН: ISBN 978-86-7662-169-9
Писмо: ћирилица
Формат: Б5
Повез: тврд

 1496.00 1122.00 РСД

Шифра артикла:
113


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Јован Радуловић

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Моји су очеви из колиба груби,
Гдје се гусле чују, приповјести, бајке,
Гдје но дјецу уче просте, добре мајке
Кам рођени како брани се и љуби...
Алекса Шантић: Моји очеви

Знаће да је само она земља светла
Где никад још није пала суза срама;
Где су деца на мач име оца метла
Што живи у химни и у молитвама...
Јован Дучић: Херцеговина


О педесетогодишњици Гусала

Ова књига посвећена је успомени оних синова и кћери нашег Мостара који су кроз пјевачко друштво Гусле за педесет година извршили један голем народни посао.
Њихово дјело било је од почетка надахнуто љубављу и оданошћу према нашем голом херцеговачком кршу и према оном драгом идеалу Слободе који је у свијест и срце народно била усадила ослободилачка и завјетна народна мисао – Мисао Косовска. Народна пјесма и гусле биле су оружје те мисли, а мостарске Гусле постале су њезин најдостојнији храм и светиште.
За љубав и оданост према томе идеалу, љубав неизрециво чисту и заносну, и за борбено прегалаштво и несебично пожртвовање у томе послу тешко је наћи узвишенијег примјера.
Истицање њиховог рада има данас велики морални и национално-васпитни значај. Ми тврдо вјерујемо да би, угледањем на њих, и данашњи народни нараштаји могли стећи нова, јаснија и стварнија сазнања и погледе о животу и судбини народној и о својим савременим дужностима. Вјерујемо да бисмо тада, са више лакоће, поуздања и мушке одлучности могли да савладамо многе тешкоће које нам савремени живот намеће.
О педесетогодишњици рада тих великих народних бораца данашње Гусле су њима дубоко благодарне. Осјећај те благодарности својом искреношћу и топлином обухвата све оне мале и велике – знане и незнане – витезове и прегаоце народне, којима дугујемо своју данашњу Слободу.
Нека прослава педесетогодишњице Гусала и ова књига сјећања на њихов рад и племените напоре буду најљепши израз те благодарности. Нека то уједно буде скроман споменик свим трудбеницима и жртвама народне мисли, који у својим срцима подижемо и носимо у дане када читав народ наш треба да радосно и побожно прослави двадесету годину свог Ослобођења и Уједињења.

Мостар, јуна 1938.
Др Милан Ш. Докић-Давидовић
предсједник Гусала


МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

Клице промена Алгоритам

Хенри Хобхаус

Алгоритам

815,00
611,00
РСД
proizvod koji preporucujemo
1453 пад Цариграда Алгоритам

Стивен Рансиман

Алгоритам

826,00
620,00
РСД
Босна и Херцеговина Алгоритам

Владимир Ћоровић

Алгоритам

990,00
742,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies