Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Јунаци Солунског фронта

web shop Јунаци Солунског фронта 1
web prodaja Јунаци Солунског фронта 1


Број страна: 256
ИСБН: 978-86-7662-172-9
Писмо: ћирилица
Формат: 240x160
Повез: тврд

 
preporučujemo ovaj proizvod
1210.00 907.50 РСД

Шифра артикла:
112


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

Александар Стевановић

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.
Опис

Пробој Солунског фронта најславнији је тренутак новије српске историје. Њиме је Српска војска решила Први светски рат. Данас се, међутим, о овим догађајима код нас врло мало зна. Већ од 1918. године полако су потискивани у заборав, да би у време Титове Југославије постали забрањена тема све до краја седамдесетих година. О њима се највише говорило и писало 1988, поводом седамдесетогодишњице. Иако је годишњица пала у време поновног буђења српске националне свести, већи резултати су изостали. Тако је Солунски фронт у задњих скоро сто година почео ишчезавати у свести народа. На Западу се у томе отишло још даље. У свим озбиљнијим документарним филмовима о Првом светском рату Солунски фронт скоро се и не помиње, поготово не његов пробој који је одлучио исход рата. Становништву на Западу се представља да је рат завршен сам по себи. Владајући кругови у Енглеској, Америци и Француској никада неће признати да је рат решен победом Срба на Солунском фронту.
О Солунском фронту код нас је написано неколико књига из војне историје, са суво- парним подацима о кретањима јединица, дејству артиљерије и пешадије, губицима и слично, али без детаљних описа борби. Објављен је и мањи број књига сведочења самих Солунаца, њихових ратних дневника и сећања.
У књизи је учињен покушај да се на основу ратних докумената и сведочења учесника што верније прикаже како су изгледале борбе и живот српских војника на Солунском фронту, имајући у виду да су борбени извештаји писани шкрто, а у најжешћим борбама уопште нису ни писани, док су сведочанства малобројна. Главни извор била су сведочења учесника, јер су једино они могли да опишу како су изгледали јуриши на Кајмакчалан, ноћне борбе прса у прса и препади српских јуришника. У суштини, настојало се описати све оно чиме се војна историја не бави у појединостима. Циљ ове књиге је да нас подсети ко и шта су били наши преци, чији би пример увек ваљало да следимо.
МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

proizvod koji preporucujemo
Војвода Бабунски Алгоритам

Александар Стевановић

Алгоритам

1.210,00
907,50
РСД
Босна и Херцеговина Алгоритам

Владимир Ћоровић

Алгоритам

990,00
742,00
РСД
Клице промена Алгоритам

Хенри Хобхаус

Алгоритам

815,00
611,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies