Javascript is disabled!!!! Redirecting....
  • kupovina prodaja -sa-pasnjaka-do-naucenjaka.png
  • kupovina prodaja nenadmasni-genije-zivot-nikole-tesle.png
  • kupovina prodaja santram.png
  • kupovina prodaja pohvala-ludosti.png
  • kupovina prodaja tako-je-govorio-zaratustra.png

Практично пчеларство

web shop Практично пчеларство 1
web prodaja Практично пчеларство 1


Повез: тврд
Писмо: ћирилица
ISBN: 978-86-7662-164-41595.00 1196.25 РСД

Шифра артикла:
108


Аутор:

Алгоритам


Писац/Аутор:

-
+
Како да извршим куповину?
Да би додали артикл у корпу, најпре упишите жељену количину, а затим кликните на дугме "Додајте у корпу" и одабрани артикал ће аутоматски бити додат у Вашу корпу.

У сваком тренутку кликом на иконицу корпе која се налази у горњем делу екрана можете да видите колико артикала имате у корпи, цену за сваки артикл појединачно, као и укупан износ на Вашем рачуну.

Када сте завршили са одабиром свих артикала које желите да купите, кликните на корпу у горњем делу екрана и отвориће Вам се додатни прозор на коме се налази дугме "Завршите куповину". кликом на дугме "Завршите куповину", бићете преусмерени на део сајта где је потребно да унесете своје податке и потврдите куповину.

Опис

 

Пред вама је фототипско издање књиге „Практично пчеларство“, приручника који је својевремено доживео осам издања и стекао популарност широм бивше Југославије. Аутори Војин Тодоровић и др Душан Тодоровић, и сами пчелари, описали су најважније активности у пчелињаку и дали савете за успешну производњу меда. Надамо се да ће ово издање „Практичног пчеларства“ наићи на добар пријем код нове генерације пчелара.


Књига је подељена на тематске одељке. Први део, Живот пчела, упознаје нас са медоносном пчелом и пчелињим друштвом, уз посебан осврт на анатомију и физиологију пчеле. Овај део књиге говори и о организацији пчелињег друштва: о саћу, пчелињем леглу и пчелињој храни. За пчеларе је од великог значаја и то како се одвија живот и рад пчела у току године, будући да од овога зависе послови који се обављају у пчелињаку.

Други део, Пчелиња паша, описује најважније медоносне биљке са простора бивше Југославије. Рентабилност пчеларства управо зависи од познавања медоносних биљака које пчелама дају главну и допунску пчелињу пашу. Распрострањеност ових биљака има велики утицај на правилан одабир места за пчеларење.

Наредни одељак, Кошнице и пчеларски прибор, пун је илустрација и корисних схема које су погодне за самосталну конструкцију различитих типова и делова кошница. Такође је дат и опис најважнијег пчеларског прибора, као што су хранилице и прибор за узимање меда и цеђење воска.

Радови у пчелињаку је одељак који даје савете о оснивању пчелињака и важним радовима у току године. Детаљно су обрађени пролећни, летњи и зимски радови у пчелињаку, као што су: намештање сатних основа, пуштање пчела у медиште, одузимање и истресање меда, замена матица, сеоба пчела на пашу, припрема пчелињег друштва за зиму и други важни радови у пчелињаку.

Наредни одељак, Пчелињи производи, даје практичне савете за производњу и чување меда и млеча. Исто тако, описује се прикупљање и чување цветног праха – полена и прополиса. Овај одељак даје и практичне савете за топљење и цеђење воска.

Последњи део, Болести и штеточине пчела, описује најчешће болести печлињег легла и одраслих пчела. Такође се описују и непријатељи пчела као што су восков мољац, пчелиња ваш и многи други. Одељак ће вам помоћи да заштитите пчелињак од опасности и да сузбијете болести и штеточине пчела уколико се појаве. .

 


МОЖДА ЋЕ ВАМ БИТИ ЗАНИМЉИВО ДА ПОГЛЕДАТЕ ЈОШ НЕКЕ КЊИГЕ ИЗ ОВЕ КАТЕГОРИЈЕ

Ловци на мамуте Алгоритам

Џин М. Ауел

Алгоритам

1.102,00
826,00
РСД
Зулмирин случај Алгоритам

Вашко Граса Мора

Алгоритам

331,00
248,00
РСД
Жерминал Алгоритам

Емил Зола

Алгоритам

825,00
619,00
РСД


prodaja knjiga popust
besplatna postarina

© 2015 Algoritam    Powered by: ATEC Technologies Shopping cart      WEB DESIGN & PROGRAMMING: ATEC Technologies